Acne

Acne behandelingen bij Huidverbetering Groningen

Tussen de leeftijd van 12 en 24 jaar heeft ongeveer 85% van de pubers en jonge volwassenen een vorm van acne. Het is een goedaardige maar ontsierende huidaandoening. Zelfs op de leeftijd van 40 jaar heeft 1% van de mannen en 5% van de vrouwen nog klachten van pustjes. Onderzoek heeft  aangetoond dat acne bij veel pubers en jongvolwassenen emotionele en psychosociale problemen kan geven. Een goede reden dus om de pustjes en infecties serieus aan te pakken. Huidverbetering Groningen heeft diverse oplossingen om je met succes van je huid van deze aandoening af te helpen.

Maak een afspraak

Hoe ontstaat acne?

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. Onder invloed van hormonen vinden allerlei veranderingen plaats. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer talg. Als er te veel talg wordt afgescheiden, kan dat talg zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier (de porie) verstopt raken. Talgophopingen worden mee eters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige mee eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen mee eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de uitvoergang van de talgklier. Hierdoor worden de porien extra nauw en verstoppen.

Daarnaast bevinden zich in de talgklieren tal van bacteriën, die zich snel kunnen vermenigvuldigen en de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Acne kan ook worden beïnvloed door:

  • genetische factoren
  • hormonale factoren (menstruatie, zwangerschap)
  • psychologische stress

Acne is succesvol te behandelen

Bij Huidverbetering Groningen beschikken we over verschillende oplossingen voor een acne-huid.

Peelings zijn gezichtsbehandelingen die het afschilferings proces stimuleren en zorgen voor de groei van nieuwe huidcellen en collageen aanmaak. Voor puistjes worden bepaalde peelings gebruikt om verstopte talg vrij te laten komen en ontstekingen te verminderen. De juiste peelings voor uw huidtype kunnen puistjes sterk verminderen.

Microneedling wordt gebruikt om acnelittekens en grofe huidstructuren te verbeteren. Het is een beproefde methode om de huid te egaliseren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van microscopisch kleine prikjes in de huid om collageen aan te maken. Hierdoor verbetert acnelittekenweefsel. Het resultaat is een egalere, gladdere en fijnere huidstructuur.

Geef mij advies op maat