Couperose – behandelen

Behandeling van couperose

Kenmerken van couperose

Couperose behandelen: Couperose (teleangiëctasieën) kenmerkt zich door de aanwezigheid van rode bloedvaatjes in het Couperose groningengezicht, vooral op de wangen en rondom de neus. Het gaat niet vanzelf over en wordt door veel mensen als ontsierend ervaren. Mensen met een lichte huidskleur hebben een grotere kans op het ontwikkelen van deze aandoening. Vaak wordt de aandoening met de jaren erger. Externe factoren, zoals overmatige blootstelling aan uv-straling, roken, en erfelijke aanleg zorgen ervoor dat de elasticiteit van de vaatwanden afneemt en slechter functioneert.

 

Medische behandeling van couperose

Onze medische apparatuur zorgt voor het verminderen van zichtbare bloedvaten en helpen je af van de roodheid. De behandeling duurt 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid zichtbare bloedvaten. Je hebt gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig, steeds met tussenpozen van 4 weken. Tijdens de behandeling met IPL-lichttherapie worden de vaatwanden beschadigd. In de weken daarna worden de beschadigde bloedvaten afgebroken en door je eigen biologische mechanismen afgevoerd. Je lichaam ruimt de afvalstoffen van deze gesprongen vaatjes vervolgens zelf op.

Voor deze behandeling heb je geen verdoving nodig; je voelt slechts wat warme prikjes op de huid. Na de IPL Groningenbehandeling is de huid rood en voelt hij branderig aan. Soms ontstaat er een lichte zwelling. Deze klachten verdwijnen na een paar dagen vanzelf.

Resultaat van de behandeling

Als u met de IPL wordt behandeld zullen niet alle vaatjes geheel verwijderd worden, maar een afname van 80% is te verwachten. Ook de roodheid zal afnemen door de behandelingen met IPL. Het ontstaan van nieuwe haarvaatjes in de toekomst kan door deze behandeling helaas niet worden voorkomen.

In de weken voor de behandeling en tussen behandelingen

Probeer vanaf 2 weken voor een behandeling UV-licht zoveel mogelijk te mijden. Dat houdt in dat u zonlicht vermijdt, niet onder de zonnebank gaat en geen zelfbruinende crème gebruikt. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger.

De dag van de behandeling

Voor de behandeling moet uw gezicht schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.

Couperosebehandeling versus rosaceabehandeling

De behandeling van rosacea is wat ingewikkelder dan couperose. Bij deze huidaandoening worden meerdere symptomen aangepakt. Het succes van de behandeling is ook afhankelijk van het gebruik van thuisproducten. Bij couperose is het gebruik van thuisproducten niet noodzakelijk, maar wel aan te raden om het verder ontwikkelen van couperose in de toekomst te remmen.