zonnebrandcrème huidverbetering

De Juiste Zonnebrandcrème

Voordat je op vakantie gaat: neem de juiste zonnebrandcrème mee

De zon schijnt, je gaat lekker naar het strand of op een terrasje zitten. We weten dat het belangrijk is om je huid goedzonnebrandcrème huidverbetering te beschermen met een zonnebrandcrème (SPF). Maar weet je ook welke crèmes je moet gebruiken? Soms beweren zonnebrandcrèmes met factor 30 tot 50 bescherming te bieden tegen straling, terwijl ze dat eigenlijk niet doen. In deze blog lees je waar je op moet letten als je een zonnebrandcrème koopt.

Zonlicht is de grootste oorzaak van veroudering

Insmeren met zonnebrandcrème tegen zonnestralen beschermt je tegen UV-stralen: zonne-energie met specifieke golflengten. De bekende UV-B of UV-A stralen kunnen namelijk schade aan de huid veroorzaken. Het idee achter een SPF is dat de UV-A/B stralen worden opgenomen en onschadelijk gemaakt door ingrediënten in de crème. Dit gebeurt alleen door een goed samengestelde professionele zonnebrandcrème. Het verschil tussen het gemiddelde product dat je bij de drogist koopt en een professionele SPF zit niet alleen in de ingrediënten, maar vooral in de concentraties en de werkzaamheid ervan. Simpel gezegd: hoe beter de SPF, hoe meer UV-A/B golflengtes worden opgevangen en hoe minder schadelijke straling je huid binnendringt. Zo ben je niet alleen beschermd tegen verbranding en vroegtijdige veroudering (rimpels), maar ook tegen eventuele gevaren als het ontwikkelen van huidkanker.

Een goede zonnebrandcrème beschermt tegen UV-A en UV-B

De frustrerende werkelijkheid is dat veel merken niet de bescherming bieden die ze beweren. In sommige gevallen bieden crèmes met een zogenaamde factor 30-50 (SPF-30/50) zelfs nauwelijks bescherming tegen huidveroudering. Dat komt omdat ze vaak wel beschermen tegen UV-B straling (die ervoor zorgt dat je bruin wordt), maar niet tegen UV-A straling. En dat is nu juist de straling die dieper doordringt in de huid, en die huidveroudering kan veroorzaken. Met andere woorden, als consument geef je geld uit, smeer je je keurig in volgens de aanwijzingen, maar is je huid toch niet goed beschermd. In het slechtste geval word je minder bruin door de crème, en veroudert je huid alsnog. Alleen maar nadelen, dus. Kortom, een verspilling van tijd, geld én van je huid.

Een professionele zonnebrandcrème houdt je huid jong

Het beste alternatief is gebruikmaken van een professioneel product. Vaak zijn deze SPF’s niet eens veel duurder is dan een crème van de drogist, maar bieden ze wel de gewenste bescherming, zowel tegen UV-B straling als UV-A straling. Deze crèmes hebben een juiste samenstelling van ingrediënten en werkzame concentraties. Deze SPF’s zijn vaak niet te vinden bij de drogist, ook al staat er SFP-30 of hoger op het etiket.

Wees dus voorzichtig met de claims die je op de verpakking ziet, ze zijn niet altijd waar.

zonnebrandcrème verouderingTips om verstandig te zonnen tijdens het vacantie:

  • Geniet, maar voorkom verbranding
  • Gebruik een professionele zonnenbrand creme
  • Laat je huid wennen aan de zon en bouw de tijd op
  • Vermeid tijden tussen 12:00 en 15:00 uur

Give a Reply