Huidproblemen

De huid is een indrukwekkend en complex orgaan met veel essentiële biologische functies. Als de balans in de huid verstoord raakt, kan dit leiden tot vervelende huidaandoeningen en huidproblemen. Huidverbetering Groningen kan u helpen bij je persoonlijke huidproblemen.

De huid als bescherming tegen invloeden van buitenaf

Als grootste orgaan van je lichaam vraagt de huid dagelijks om aandacht. Goed voor je huid verzorgen is essentieel om te voorkomen dat er iets mis gaat en je huid gezond blijft. Dit indrukwekkende orgaan heeft meerdere functies, zoals het beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals bacteriën, ultraviolet licht, wrijving, of chemicaliën. Bovendien reguleert de huid de je lichaamstemperatuur en voorkomt hij uitdroging. En bij het contact met de buitenwereld zijn pijn- en tastzintuigen in de huid simpelweg onmisbaar.

 

Een vetlaagje voorkomt uitdroging van de huid

Op de huid bevindt zich een dun laagje vet, het zogenaamde talg. Dit dient als een soort ‘kit’ die dode huidcellen omringt en bescherming biedt tegen schadelijke indringers. Door verschillende invloeden kan dit vetlaagje echter oplossen. Als gevolg van dit ontvetten kan de huid niet genoeg vocht vasthouden. De huid droogt dan uit en gaat barsten en jeuken. Wanneer je huid vaak in contact komt met water, kan de huid ook uitdrogen – de verdamping van water uit je huid neemt namelijk toe wanneer deze nat is. Ook kou, droge lucht en UV-straling van de zon kunnen de huid uitdrogen. Huidproblemen ontstaan niet ineens maar zijn meestal een gevolg van meerdere negatieve factoren die lang aanhouden.

Hieronder vind je uitgebreide informatie over verschillende huidaandoeningen, en de behandelingen die hierbij effectief zijn.