Huidveroudering

Huidveroudering wordt meestal pas zichtbaar tussen het 35ste en 40ste jaar. De snelheid en de mate waarmee de huid veroudert wordt zowel door erfelijke als door externe factoren bepaald.  Onder externe factoren vallen ook omgevingsfactoren die huidveroudering kunnen versnellen, zoals ultraviolette stralen (zonlicht), vervuiling in de lucht en klimatologische factoren (hitte, wind). Maar ook lifestyle draagt bij aan het huidverouderingsproces. Denk hierbij aan roken (nicotine), zwaartekracht (overgewicht) , hormonen (menopauze), stress en voeding.

 

De kenmerken van huidveroudering

Een verouderde huid vertoont veranderingen in kleur, textuur en huidfuncties. Er zijn een aantal veranderingen in de structuur zichtbaar:

  1. De opperhuid wordt steeds dunner, maar de bovenliggende hoornlaag kan juist weer verdikt zijn. Doordat de huidbarrière verstoord is, wordt de huid droger en valer.
  2. In de lederhuid neemt de hoeveelheid collageen en elastine af. Er is dus sprake van stevigheidsverlies in het bindweefsel. De huid wordt slapper, stugger en er ontstaan rimpels en plooien.

Bij huidveroudering wordt het bovenste deel van het gezicht (haargrens tot en met de frons-wenkbrauw lijn) gekenmerkt door lijnen, rimpels en groeven. De bekendste zijn de voorhoofdlijnen , fronsrimpels en de kraaienpootjes. In het midden van het gezicht (frons-wenkbrauwlijn tot aan de bovenlip) zal de neuspunt gaan zakken. Door vermindering van vet in de neusbasis lijkt de neus iets langer en slapper. De bovenste oogleden worden slapper, met name aan de zijkanten, waardoor daar een huidoverschot ontstaat. In het onderste derde deel van het gezicht (bovenlip-kinpunt) worden de neus-lippenplooien dieper, gaan mondhoeken wat hangen en worden er lijnen op de boven- en onderlip zichtbaar.

Verder wordt de huid droger en brozer, en kwetsbaarder voor trauma en blauwe plekken. Daarnaast is er vaak een toename van pigmentvlekken (zonneschade) die eruitziet als bruine verkleuringen in de huid (lentigo solaris) en ouderdomswratjes.

 

Je wilt er zo jong uitzien als je je voelt

Veel mensen ergeren zich aan rimpels. Bijna niemand vindt het leuk om er ouder uit te zien of er anders uit te zien dan hij zich voelt. Een fronsrimpel of hangende oogleden zorgen soms voor een boze uitstraling, terwijl dat helemaal niets te maken hoeft te hebben met hoe je je werkelijk voelt. Maar door goede huidverzorging is er wel degelijk iets te doen tegen de tekenen van veroudering. Rimpels, fijne lijntjes, verslapping, zonneschade en pigmentvlekken zijn huidproblemen die door verschillende technieken vrij simpel te verbeteren zijn. Huidverbetering Groningen beschikt over moderne, professionele technieken om alle soorten huidproblemen te behandelen. Met methodes als peelings, Plexr en microneedling is de huid tot op zekere hoogte daadwerkelijk te verjongen. En door de juiste crèmes en serums te gebruiken – producten met veel werkzame stoffen die de huid voeden zonder hem te verstoppen – krijg en houd je je huid in topconditie.

Ik wil er jonger uitzien

 

Methodes die de huid effectief verjongen

Peelings zijn gezichtsbehandelingen die het afschilferingsprocess stimuleren en zorgen voor de groei van nieuwe huidcellen en collageen. Door het aanbrengen van de juiste peelvloeistof wordt de dode, vale laag cellen verwijderd wat de groei van nieuwe cellen stimuleert. Het resultaat is een frisse uitstraling, een beter functioneren van de huid en een verbeterde doorbloeding.

Huidveroudering Groningen

Microneedling is een geweldige methode om veroudering tegen te gaan. Het zorgt voor een vermindering van fijne lijntjes en reduceert pigmentvlekken. Deze methode stimuleert de collageenproductie door met heel fijne naaldjes in de huid te prikken. Door de gecontroleerde ‘schade’ maakt de huid nieuw weefsel, waardoor rimpels en fijne lijntjes van binnenuit op een natuurlijke manier opgevuld worden.

 

Plexr Plasma Lifting maakt gebruik van medische apparatuur om de  huid te verhitten en te Huidveroudering Dr. Daniel Chesikverstrakken. Hiermee kunnen zelfs diepe rimpels behandeld worden. Door de verhitting wordt weefsel van de bovenste huidlaag (epidermis) als het ware ‘verdampt’ om ruimte te maken voor het doorgroeien van nieuwe huidcellen. Bovendien wordt het onderliggende collageen in het bindweefsel gestimuleerd, zodat je huid van binnenuit een boost krijgt. Je huid wordt steviger en vertoont minder rimpels.

 

 

Farmaceutische producten maken het verschil

 

Professionele, farmaceutische producten voor thuisgebruik zijn essentieel voor huidverbetering, en voor verzorging van een gezonde huid. Ongeveer 70% van de huidverbetering bereik je door thuis de juiste producten te gebruiken, en 30% van de huidverbetering bereik je door behandelingen in salons. Veel producten, zowel in het goedkope als het dure segment, bevatten te weinig werkzame stoffen om echt wat voor je huid te kunnen doen. Bovendien verstoppen ze de huid vaak, waardoor je er puistjes van krijgt en je huid niet de gelegenheid krijgt te ademen en daardoor uitdroogt.

Bij Huidverbetering Groningen werken we uitsluitend met farmaceutische producten die volledig afgestemd zijn op jouw huidtype of huidprobleem. De crèmes en serums blijven niet op de huid liggen, maar dringen diep door zodat ze hun werk van binnenuit kunnen doen. Wil je weten welke producten goed zijn voor jouw huid? Maak dan een afspraak voor een consult. We kunnen je adviseren over behandelingen en producten. Zonder dat je ergens aan vastzit, natuurlijk. Een consult is altijd gratis en vrijblijvend.

 

Vertel mij welke producten bij mij passen