Microneedling

Wat is microneedling?

Huidverbetering Groningen MicroneedlingMicroneedling (ook bekent als collagen induction therapy) is een licht invasieve behandeling om de huid te verjongen. De huid wordt hierbij behandeld met kleine naaldjes, waardoor de collageenproductie wordt gestimuleerd. Bij Huidverbetering Groningen gebruiken we medische microneedling-apparatuur om verschillende huidproblemen de verbeteren. Een medische microneedling-pen bevat 12 steriele naaldjes. Door kleine, minuscule gaatjes in de bovenste laag van de huid te maken wordt de huid gedwongen zich te herstellen. Het resultaat van deze gecontroleerde beschadiging is de aanmaak van nieuw collageen door fibroblasten. De lichte beschadiging stimuleert niet de huid dus om nieuw collageen aan te maken. Maar microneedling wordt ook gebruikt om serums met specifieke ingrediënten diep in de huid te laten doordringen. Hiermee kunnen speciaal voor uw huid gekozen ingrediënten in de diepere lagen van de huid worden gebracht om een gewenst resultaat te behalen. Bij microneedling stellen we de juiste naalddiepte in die nodig is voor jouw huid en huidprobleem. Een belangrijke aspect bij medische apparatuur is dat er veel nauwkeuriger behandeld kan worden rond de ogen en de bovenlip: dé regio’s waar vaak sprake is van vroegtijdige rimpelvorming.

Microneedling tegen acné-littekens en veroudering

Microneedling wordt gebruikt bij verschillende indicaties, zoals: 

  • Veroudering, fijne lijntjes en rimpels
  • Acnelittekens
  • Grove huidstructuur
  • Preventief tegen veroudering
  • Slechte poriënstructuur
  • Slechte huidconditie

Snel herstel na microneedling

Hoewel er tijdens een behandeling (ca 30 minuten) een paar miljoen gaatjes in de huid worden geprikt, is de hersteltijd kort. Meestal ontstaat roodheid die van korte duur is en ook vaak op de zelfde dag verdwijnt. Soms is er lichte zwelling rond de ogen, maar ook die is binnen 24 uur niet meer zichtbaar.

Microneedling is over het algemeen niet pijnlijk. Voor diepere rimpels en acne littekens wordt dieper in de huid gemicroneedled, wat als gevoelig ervaren kan worden. In dit geval maken wij gebruik van een verdovende zalf (15 minuten voor de behandeling).

 

Resultaat: een veerkrachtige, egalere huid

Een jonge huid is veerkrachtig, maar naarmate de de huid veroudert neemt de veerkracht af en ontstaan er rimpels. Door de aanmaak van nieuw collageen krijgt je huid meer veerkracht, waardoor je er jonger uitziet. Na een kuur van 4-6 behandelingen (om de 3 weken) blijft de huid tot 3 maanden na de behandeling verder verbeteren. Eindresultaten zijn nog niet altijd zichtbaar na de laatste behandeling omdat de activiteit van de fibroblasten diep in de huid doorgaat en je huidweefsel in zijn geheel steeds steviger wordt.