Peelings TCA of Jessner’s

TCA en Jessner’s: intensieve peelings

 

TCA-peelings en Jessner’s peelings zijn intensieve huidpeelings om bijvoorbeeld acné, acnélittekens of pigmentvlekken te verbeteren. TCA (Trichloorazijnzuur)  is een zuur dat gebruikt wordt voor zeer intense huidpeelings. Deze chemische peeling verbetert de huidstructuur, egaliseert de kleur van de huid en vermindert oneffenheden. Het resultaat is een frissere en jongere uitstraling van de huid. Indicaties voor een TCA peeling zijn pigmentvlekken, rokershuid, zwangerschapsmaskers, acné en acnélittekens en algemene tekenen van veroudering. Een Jessner’s peeling is een vloeistof die een blend van verschillende zuren bevat en wordt ook ingezet voor veel huidproblemen en gezonde huidveroudering. Door de mix van verschillende zuren

is een Jessner’s Peel goed af te stemmen op verschillende huidtypes en indicaties.

 

De behandeling

Tijdens de behandeling ervaart u een warm, branderig en trekkerig gevoel. Dit betekent dat de behandeling goed werkt, want het zuur verweekt de bovenste laag van de huid. Na de peeling wordt de huid behandeld met een crème, de zogenaamde Post Peel balm.

EXPERTISE EN VAKKENNIS: DE JUISTE PEEL VOOR UW HUID

Bij Huidverbetering Groningen voert Dr. Daniel Chesik de behandeling zelf uit. Vanwege zijn expertise op het gebied van peelings heeft hij een aantal artikelen in vakbladen gepubliceerd. Met zijn expertise gebruiken we voor elke huid de geschikte peel, voor een optimaal resultaat.

 

 

 

Het resultaat van de TCA / Jessner’s Peeling:

  • Frissere en jongere uitstraling
  • Verbeterde huidconditie
  • Verbetering van huidstructuur (fijnere poriën)
  • Vermindering van fijne lijntjes
  • Verminderen van pigmentvlekken

Deze peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend en is geschikt voor iedereen die de gevolgen van huidveroudering wil verminderen. De peelings hebben een sterk verfrissend effect en zijn niet alleen geschikt voor het gezicht, maar ook voor de hals en het decolleté.

Huidreactie na de peeling

Na de behandeling zal je huid wat rood zijn, trekkerig aanvoelen en kan er lichte zwelling optreden. De dag na de behandeling begint je huid te ‘barsten’ waarna je hoogstwaarschijnlijk zult vervellen en je huid schilferig kan zijn. Na het vervellen kan je huid nog een een paar dagen droog en schilferig aanvoelen, maar dat is heel normaal. Een nieuwe huid is op dat moment in de maak. De totale hersteltijd duurt ongeveer zeven dagen.

peeling groningen

 

 

 

 

 

 

Voor de behandeling

Soms is het nodig om de huid met pigmentremmers voor te bereiden op een peeling om hyperpigmentatie te voorkomen.  Door het trauma van een peel ontstaat stress in de onderliggende huidlagen, die kunnen reageren door pigment aan te maken. Dit is te voorkomen door twee weken voor de start van de peeling te beginnen met het aanbrengen van een pigmentremmer.

Nazorg

Tijdens de herstelfase is het belangrijk om je huid goed te verzorgen met een moisturizer. Wij gebruiken hiervoor doorgaans de Post Peel Balm van Circadia. Belangrijk is ook je huid extra goed te beschermen tegen de schadelijke invloed van zonlicht. We adviseren om na een peeling minimaal 4 weken meerdere keren per dag zonnebrandcrème (factor 30 tot 50)  te gebruiken.

 

Jessner Dr. Daniel Chesik

Is een TCA of Jessner's wat voor mij?