Rimpels

Statische en dynamische rimpels

Rimpels zijn onder te verdelen in statisch of dynamisch.

Wat is het verschil tussen deze twee?

  1. Dynamische rimpels zijn alleen zichtbaar tijdens mimische bewegingen van delen van hetgezicht. Voorbeelden zijn de fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, en lachrimpels.
  2. Statische rimpels zijn altijd zichtbaar in de huid, ook al is er geen beweging in de mimiek van de persoon. Deze ontstaan vooral door afname van collageen en elastine.

Beide soorten worden op een andere manier behandeld. Alles begint met een goede huidverzorging die op jouw huidtype en huidprobleem is afgestemd. Maar met de nieuwste technieken zijn rimpels niet alleen te voorkomen, maar ook daadwerkelijk te verminderen. Lees hieronder hoe je de meest voorkomende rimpels kunt aanpakken.

 

Veroudering voorkomen door huidverzorging

Bovenliprimpels verwijderen

Kraaienpootjes verbeteren

Collageen stimuleren

 

Maak nu een afspraak

Hoe ontstaan rimpels?

Vanaf een jaar of 30 vinden er veranderingen in ons lichaam plaats die ervoor zorgen dat het verouderingsproces van de huid begint, zoals het ontstaan van rimpels. Hoewel onze erfelijke aanleg voor een groot deel bepaalt hoe we er later uitzien, hebben we zelf ook veel invloed op de toestand en gezondheid van onze huid. Belangrijke externe factoren die een rol spelen zijn: voeding, vitamines, slaap, beweging, stress, alcohol, roken en zonlicht. Samen met genetische factoren bepaalt onze levensstijl hoeveel we krijgen.

Fijne lijntjes door veranderende biochemie

Een goed doorbloede huid met fijne poriën is een teken van een goed verzorgde, jonge huid. Als we ouder worden, wordt onze huid rimpeliger en verliest het aan veerkracht, elasticiteit en vocht. Zo ontstaan de eerste fijne lijntjes. Het ontstaan van rimpels komt voor een deel door veranderingen in de biochemie van ons lichaam, en voornamelijk door de hormoonhuishouding.

Menopauze

Vooral na de menopauze verandert er van alles in het lichaam, een proces dat we intrinsieke huidveroudering noemen. De huid wordt minder elastisch en collageen in het bindweefsel wordt afgebroken. Cellen vernieuwen zich trager en de doorbloeding wordt minder uitgedaagd om voor het weefsel van de huid te zorgen. Ook kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Door de huid te behandelen met een methode die uw huidprobleem aanpakt én past bij uw huidtype, zijn deze huidverouderingsproblemen effectief aan te pakken.

Contact