Rosacea – behandeling

Rosacea is een aandoening waarbij sprake is van chronische ontstekingsreacties in de haarvaatjes en in de huid.  De symptomen variëren van mild blozen, diffuse roodheid (erytheem), zichtbare haarvaatjes en en bultjes, tot extremere vormen hiervan.

Wat triggert rosacea?

Bij rosacea is het gebruik van fruitzuren of andere peelings af te raden. Deze behandelingen zijn te agressief voor een rosaceahuid en maken de situatie eerder erger dan beter. Er zijn ook een aantal externe factoren die de symptomen kunnen verergeren. Verschillen in temperatuur, zonlicht, kou en wind spelen een rol. Maar ook sporten, bepaalde voedingsmiddelen of emotionele stress zijn welbekende triggers. Als je je persoonlijke triggers weet te vermijden, kan dat helpen je rosacea te verminderen.

 

Behandelingen met lasers of IPL

IPL Groningen

Het is van groot belang om niet alleen de symptomen

van rosacea te verlichten, maar ook de huidconditie  te verbeteren. Als de huid in zijn geheel beter gaat functioneren en meer weerstand heeft, zal de rosacea minder gauw getriggerd worden. Vasculaire lasers en IPL-behandelingen zijn juist weer met veel succes in te zetten tegen deze huidaandoening. Bij diffuse roodheid (zonder zichtbare haarvaatjes) is het gebruik van IPL op een lage intensiteit een effectieve manier om de roodheid te verbeteren. Bij Huidverbetering Groningen beschikken wij over medische apparatuur voor het behandelen van roodheid en zichtbare bloedvaatjes.

 

Bion Skincare: Ontstekkingsremmende producten tegen rosacea

Bij Huidverbetering Groningen behandelen we alle vormen van rosacea. We maken gebruik van de unieke samenstellingen van Bion skincare. Door de ontstekingsproces te remmen  verminderen de symptomen aanzienlijk. De huid kalmeert en wordt zichtbaar minder rood.

 

Werkzame crèmes houden je huid gezond

Ook door de juiste thuisproducten te gebruiken wordt je huidconditie steeds beter en nemen de symptomen van rosacea sterk af. Het is veel beter om één of twee goede crèmes te gebruiken, dan veel crèmes die niets doen of juist een tegengesteld effect hebben. Crèmes met een effectieve hoeveelheid werkzame stoffen – cosmeceuticals – zorgen voor een langdurig, blijvend effectief behandelresultaat.